Črni teden se začne ta petek! Koda: BLACKWEEK za -40% na vse!

Splošni pogoji

Cene

Vse cene izdelkov so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Cene "namesto" so stare prodajne cene artiklov v naših trgovinah.

 

Naročila - koraki nakupa

1.) Blago lahko naročate 7 dni v tednu in 24 ur na dan.

Koraki nakupa

 1.  Izberite artikel (poiščite želeni artikel, kliknite nanj)

 2.  Potrdite izbrani artikel (s klikom na gumb "Dodaj v košarico")
 3.  Preglejte vašo košarico

 • lahko uredite količine izdelkov (v kvadratek vpišite želeno število kosov in pritisnite na ikono Posodobi),
 • lahko odstranite izdelek iz košarice (pritisnite na znak - (minus) ob izbranem artiklu)

 4.  Vnesite podatke za dostavo.

 5.  Uveljavite morebiten popust

 • v polje »Koda za popust« vnesi kodo
 • pritisnite gumb »Uporabi« - znesek košarice se preračuna skladno s popustom vnesene Kode za popust

 6.  Izberite način plačila
 7.  Vnesite podatke za dostavo
 8.  Preverite vnesene podatke in jih po potrebi popravite

 9.  Potrdite naročilo s klikom na gumb "Zaključi naročilo"

 

V kolikor želite posamezne podatke spremeniti (npr. način dostave, naslov, način plačila) je to možno narediti s klikom na napis levo spodaj:

- Nazaj na plačilo.

- Nazaj na dostavo.

- Nazaj na informacije.

- Nazaj v košarico.

Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila. Tudi po prejemu obvestila, da je naročilo prejeto, lahko kupec še vedno prekliče naročilo preko povezave (katero prejme s potrdilom naročila), s klikom na gumb "Stornirano preko spletne trgovine". 

Od trenutka, ko je prodajalec blago poslal kupcu (ter bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti), je preklic naročila mogoč le z odstopom od pogodbe.


Potrditev naročila boste na vpisan elektronski naslov prejeli takoj.

2.) Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena 
Ponudnik naročilo pregleda v največ 48 urah, preveri dobavljivost in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik si pridružuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

3.) Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom.

4.) Shranjevanje naročila oziroma pogodbe
Potrjeno naročilo oziroma pogodba je v elektronski obliki shranjeno na strežniku podjetja Prelogar d.o.o., Bartlova ulica 5, 1275 Šmartno pri Litiji. Kupec lahko dobi kopijo pogodbe s poslano zahtevo po elektronski pošti na naslov info@bigtruckbrand.si ali po telefonu 051/334-666.

Plačilo in hitra dostava

Za področje Slovenije in Hrvaške lahko kupec v postopku naročanja izbere naslednje načine plačila:

 • gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju)
 • nakazilom na račun (ponudnika) po izdanem predračunu
 • kreditno kartico (Eurocard/Mastercard ali Visa)
 • preko PayPal-a* (omogoča uporabo kreditnih ter debetnih kartic kot so Eurocard/Mastercard ali Visa, ipd.)
 • V primeru bančnega nakazila, po potrditvi naročila kupec na elektronski naslov prejme podatke za izvedbo nakazila, blago pa se kupcu odpremi po prejemu potrdila o plačilu ali dospetju sredstev na račun prodajalca.
 • V primeru plačila s kreditno kartico se blago kupcu odpremi naslednji delovni dan.

Zagotavljamo vam takojšnjo dobavo (v dveh delovnih dneh) vsega naročenega blaga iz naše zaloge. Vsi artikli, ki so v postopku vašega nakupa označeni z nakupovalno košarico, so v tem trenutku dejansko na zalogi v naši trgovini. Do izjeme lahko pride le v primerih več hkratnih naročil zadnjih kosov. V tem primeru ima prednost prve izdobave prvo oddano naročilo. Seveda se bomo potrudili, v kolikor je le mogoče, izdobaviti tudi preostala naročila. Na dan dostave vas bo naša dostavna služba 2-3 ure pred dostavo prek SMS sporočila obvestila o svojem prihodu.  

V kolikor bi želeli kupiti nek soroden izdelek, pa ga ne najdete v naši trgovini, nas prosimo pokličite ali nam pišite preko elektronske pošte. 

Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner  GLS (Telefonska št.: +386 1 500 11 50). Vsa naročila bodo odpremljena še isti ali naslednji delovni dan (pod pogojem, da je blago na zalogi). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da jih vpišete pod "opombe" na dnu naročila. Dostava blaga je omejena na ozemlje držav EU.  Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, se bo dostavljalec dogovoril z vami o ponovni dostavi, brez dodatnih stroškov. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle. Možen je tudi osebni prevzem naročenega blaga po predhodnem dogovoru na telefonski številki 031 517 917. 


Dostava je za vsa naročila od 50,00 EUR brezplačna, stroški dostave pri naročilih manjših od 50,00 EUR pa znašajo  3,50 EUR  in so enotni za celotno Slovenijo.

 

Vračilo blaga

 

Kupec lahko naročeno blago iz kakršnega koli razloga vrne v 14 dneh od prejema . Prav tako zadošča, da nam kupec v 14 dneh pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V tem primeru pa nam mora v naslednjih 14 dneh nerabljeno in nepoškodovano blago vrniti v originalni embalaži. Kupnino za vrnjeno blago bomo kupcu vrnili na transakcijski račun najkasneje v 14 dneh. Morebitne stroške vračila krije kupec.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu blaga (Pošta slovenije oz. podjetje GLS). Skupaj bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Reklamacija

V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem kupec blago reklamira. Po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem je možno blago vrniti po pošti.

 

Stvarna napaka

Napaka je po Zakonu o varstvu potrošnikov stvarna:

 • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Uveljavljanje stvarne napake

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je napako odkril. Če je od prevzema artikla preteklo že več kot dve leti, uveljavljanje stvarne napake ni več mogoče. Hkrati mora kupec omogočiti pregled artikla. 

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila ZVPot.

Darilni boni

Koriščenje bona:

 • Znotraj košarice, v kateri se nahaja tudi vaš izbrani artikel, boste našli prostor za vnos darilnega bona.
 • V prostor za vnos kode/bona vpišite kodo, ki se nahaja na vašem bonu.
 • S klikom na gumb »uporabi kodo« darilni bon aktivirate.
 • Če je koda pravilna vam bo sistem avtomatično odštel znesek bona od zneska naročila.
 • V primeru, da koda ni pravilna vam bo sistem javil, da ste vpisali napačno kodo.

*  Uporabite lahko več darilnih bonov za posamezen nakup. Menjava darilnega bona za gotovino ni mogoča. V določenih primerih darilnih bonov ni mogoče kombinirati s promocijskimi kodami. Darilni bon je unovčljiv eno leto od datuma/dneva nakupa.


Promocijske kode

Uporaba promocijske kode:

 • Znotraj košarice, v kateri se nahaja tudi vaš izbrani artikel, boste našli prostor za vnos promocijske kode .
 • V prostor za vnos kode vpišite promocijsko kodo.
 • S klikom na gumb »uporabi kodo« kodo aktivirate.
 • Če je koda pravilna vam bo sistem avtomatično upošteval ugodnost, ki jo vnešena koda predstavlja.
 • V primeru, da koda ni pravilna vam bo sistem javil, da ste vpisali napačno kodo .

* Promocijske kode ne veljajo za artikle s ceno "namesto". Izjema so kode, ki prinašajo popust na celoten nakup.

* Pri posameznem nakupu je možno uporabiti le eno promocijsko kodo. Nekaterih promocijskih kod ni mogoče uporabiti skupaj z darilnimi boni.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru težav lahko kupec ponudnika Prelogar d.o.o., kontaktira preko telefona na telefonsko številko 051 334 666 ali po elektronski pošti na info@bigtruckbrand.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na sedež podjetja, Prelogar d.o.o., Bartlova ulica 5, 1275 Šmartno pri Litiji..

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Prelogar d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Skladno z uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. Prelogar d.o.o. objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.